top of page

Derin Dönüşüm Metodu

Güncelleme tarihi: 18 Şub 2022

Not: Eğer okumak yerine izlemeyi tercih ederseniz aşağıdaki linkten oldukça benzer bir içeriğe ulaşabilirsiniz 😊


Derin Dönüşüm seansları hayatın belirli alanlarında kısırdöngüler yaşayanlar; ilişki, para, sağlık, bolluk ya da her hangi bir konuda benzer döngüleri tekrar eden ve bu döngüden çıkmakta zorlananlar için oluşturuldu.



Bu dünya hakkında çok da fikrimizin olmadığı ve mantık becerilerimizin henüz gelişmediği hayatımızın ilk 6-7 yılında, bilinçaltımız duyduğu gördüğü her şeyi bir sünger gibi emer. Özellikle ailemizin ve bize bakım verenlerin bizimle, hayatla, birbirleriyle ilişkileri ilerleyen yıllarda bizim de en temel inançlarımızı oluşturur. Onların parayla, sağlıkla, ilişkilerle ilgili inançları; öz değerimizle ilgili inançları, ne kadar sevilebilir olduğumuzla ilgili yaklaşımları bir süre sonra bizim de temel değerlerimizi ve iç sesimizi oluşturur. Özellikle sıklıkla tekrar eden ya da yoğun duygulara eşlik eden öğrenmeler en derine işleyen ve ömür boyu bizimle yol alan kayıtları oluşturur. Yine bu yıllarda bazı davranışlarımızın kabul edilebilir, bazılarının kabul edilemez olarak algılandığını, kimi davranışların olumlu ya da olumsuz sonuçlara yol açtığını gözlemleriz.


Her canlı gibi bizlerin de en temel içgüdümüz hayatta kalmak olduğundan, farkında bile olmadan bu gözlemlere dayanarak, güvende olmak/bakım ve sevgi almaya devam etmek için kimi davranışları öne çıkaran kararlar alır ve stratejiler geliştiririz. Bu temel inanç ve stratejiler, biz onları fark edip değiştirmeye gönüllü olmadığımız sürece, tüm hayatımız boyunca kendimizle ve dünyayla ilişkilerimizi düzenlemeye devam eder. Örneğin ağladığımız zaman bakım verenlerimiz bizi sakinleştirmek yerine bu duruma öfkelendilerse, güvende olmak için duygularımızı saklamak/yok saymak gerektiği yönünde bir çıkarımda bulunmuş ve zamanla kendi duygularımızla olan bağımızı kaybetmiş olabiliriz. Ya da aksine, çok dramlı bir ailede büyüyüp bunu doğal kabul ettiysek ancak büyük dramlarla sevildiğimizi hissediyor ve büyük yaşanmayan her şeyi yavan buluyor olabiliriz.

Bilinçaltı öğrenmeler elbette sonraki yaşlarda da devam eder. Ancak sonraki yıllarda edinilen yeni bilgiler, bu ilk yıllarımızda oluşturduğumuz kayıtları temel alan bir filtrelemeye tabi tutulmaya başlar. Yani bilinçaltı seçici davranır ve temel inançlarını destekleyen –en azından çelişmeyen- yeni öğrenmeleri derhal kabul ederken; diğerlerini görmezden gelme/yok sayma/reddetme eğilimi gösterir. Mantıklı zihnimiz yeni bilgiyi kabul etse bile, bilinçaltını yansıtan otomatik tepkilerimiz ve dolayısıyla deneyimlerimiz yeni bilgi ile değil, eski kayıtlar ile uyumlu olmaya devam eder.

Bu nedenle, istediğimiz ve özlem duyduğumuz her hangi bir şey eğer çekirdek inançlarımızla çelişiyorsa ya da sadece bilinmeyen bir alan olduğu için bilinçaltı tarafından tehlikeli olarak kodlandı ise, bizim tüm bilinçli çabalarımıza rağmen bilinçaltı bu isteği sabote etmek için elinden geleni yapar. Bunu bize düşman olduğu için değil, aksine en temel önceliği bizim güvenliğimiz olduğu için yapar. Eğer derinden bir değişim yaratmak istiyorsak onunla savaşmadan, bize hizmet etmeyen inancın/davranışın altında yatan ihtiyacı fark etmek ve bilinçaltını o ihtiyacı karşılayacağı yeni seçeneklerin varlığına ikna etmek başarı şansı en yüksek yöntemdir. Üstelik bu sayede sınırlayıcı davranış kalıpları ve inançlarımızdan özgürleşmenin yanı sıra, arzu ettiğimiz yeni hal/duruma ulaşmak için yaratımın bilinen en güçlü aktörünün desteğini de yanımıza almış oluruz.


Derin dönüşüm seansında danışan, çeşitli gevşeme teknikleri ve indüksiyonlarla hipnotik bir zihinsel hale getirilir. Zihnin theta dalgasında olduğu bu hal, bilinçaltına erişimin en kolay olduğu haldir. Ardından zorluk deneyiminin ve tekrar eden kısır döngülerin temel bilinçaltı sebebini bulmak üzere regresyon ve derin düşünce tekniklerinden yararlanılır. Bu çalışma hem seans esnasında hem de sonrasında danışanın aktif katılımını gerektirir. Seans esnasında alınan yeni bilinçaltı kararları pekiştirmek üzere, danışanın günlük olarak uygulayacağı çeşitli ödevler, dinleyeceği telkin ve meditasyon kayıtları ve seans esnasında kaydedilen olumlama kayıtları verilir. Danışan bu ödevleri ve ses kayıtlarını ilk olarak kesintisiz 21 gün boyunca, sonrasında ihtiyaç duyduğu hallerde hayat boyu kullanabilir.


Seansı aldığınız andan itibaren bilinçaltında değişim başlayacaktır. Eğer dikkatli bir gözlemci iseniz ilk haftadan itibaren etkileri farketmeye başlayabilirsiniz. Ama büyük dönüşümü görebilmek bazen 1 yıla kadar zaman alır. Seansı izleyen bu 1 yıl içinde aşamalı olarak hem temel duygu tonunuz, hem de hayatı nasıl deneyimlediğiniz köklü biçimde değişir.


Derin dönüşüm seansları her bir konu için sadece bir defa uygulanır. Ama dilerseniz dönüşümü hızlandırmak, arzu edilen yeni hali pekiştirmek için sonrasında derin düşünce seanslarından da faydalanabilirsiniz.

Derin düşünce ve derin dönüşüm seanslarının farkından bahsetmek gerekirse; derin düşünce seansları davranışın altındaki sebebi bulmaktan ziyade, istenilen hali olumlu telkinlerle pekiştiren, ya da özgürleşmek istediğinizi bir hal, fobi, duyguyu sistematik duyarsızlaştırma ile söndüren seanslardır. Burada danışan pasif ve alıcı konumdadır. Derin dönüşüm seansları ise davranışa neden olan kök sebebi bulup şifalandırmak üzere uygulanır. Burada danışan %100 aktiftir. Seansı uygulayan kişinin rehberliği ve yönlendirmesi olsa da, başrol danışanda, daha doğrusu danışanın bilinçaltındadır.

Derin dönüşüm seansları hayatımızda bilinçaltı kodlarımızın tüm hayatı etkilediği varsayımına dayanıyor. Yani her birimizin kendi hayatlarımızadan sorumlu olduğumuz, yaşadığımız iyi ya da kötü tüm deneyimlere farkında olarak ya da olmadan katkıda bulunduğumuz ön kabulüne dayanır. Eğer bu yolda yeni iseniz, hem işleyişi bir parça daha iyi anlamak, hem de geçmiş deneyimleriniz, yaratımlarınız, kısır döngülerinizle ilgili kendinize bir parça daha şefkatle yaklaşabilmek için, seans öncesinde Kryon’un “Yuvaya Yolculuk” kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu kitap hem neyi neden yaşadığınızı anlamanıza bir parça daha yardımcı olacak, hem de olumsuz yaratımlarınızla ilgili kendinize biraz daha şefkatle yaklaşmanızı sağlayacaktır. Öz-şefkat tek başına tüm içsel deneyiminizi değiştirebilecek güçte bir pratik, bu nedenle benim de ana önceliğim seans boyu size mümkün olan en şefkatli ve açık alanı sağlamak. Eğer birlikte çalışmak isterseniz, dönüşüm yolculuğunuza yardımıcı olmaktan memnuniyet duyarım. Arzu ettiğiniz dönüşümü en kısa zamanda yaratmanız dileğiyle.






Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page